Как да използвате крика за кола: вашето най-добро ръководство

КРИК 1.5Т КРОКОДИЛ | avtotirmarket.com Авто-Мото

Уморихте ли се да разчитате на други за основни ремонти на превозни средства? Не се страхувайте; нека научим как да използваме крик за автомобил, за да се справяме с извънредни ситуации на пътя като професионалист. Покрихме ви с информация за различните видове крикове за кола и как да изберете правилния. Плюс всичко, което трябва да знаете за използването на крик за кола.

Автомобилните крикове са удобни инструменти, които ще намерите в почти всеки сервиз. Тези инструменти са тук, за да ви помогнат да повдигнете тежестта на превозното средство. Ако обичате да поправяте автомобили, криковете са задължителен инструмент за различни задачи. Повдигането на колата ви изглежда като прост процес, но има неща, които трябва да имате предвид, за да сте в безопасност, докато работите.

Какво е крик за автомобил?

Автомобилният крик е механично устройство, което позволява превозните средства да бъдат повдигнати от земята за различни операции по поддръжка и ремонт. Обикновено се използва за поправяне на спукана гума, проверка на ходовата част или извършване на други работи, които изискват достъп до ходовата част на превозното средство. Предлагат се хидравлични подови крикове, ножични крикове, крикове тип бутилки и други видове автомобилни крикове. Те са предназначени да осигурят солиден и сигурен повдигащ механизъм, гарантиращ безопасността на потребителя и на превозното средство.

Колите идват ли с крикове?

Да, повечето съвременни автомобили и камиони все още идват с крик и резервна гума. Крикът се съхранява в специално отделение, багажника на колата и други инструменти като гаечен ключ и резервна гума.

Какви са наличните различни видове крикове за автомобил?

Предлагат се различни видове крикове за автомобили. Въпреки че се различават по външен вид, всички те служат за една и съща цел: повдигане на вашия автомобил до зададена височина, за да можете да свалите гума или да извършите други задачи. Ето важните полезни крикове за кола

ПОДОВ КРИК

Най-добрите инструменти за повдигане на кола са подовият крик и неговият двойник, крикът за количка. В крайна сметка, кой не би искал инструмент, който лесно се търкаля под кола и я повдига? Повечето подови крикове са направени от по-леки материали и се местят по-лесно от други. От друга страна, този крик е тежък, защото е изработен от стомана и други по-здрави материали. Тези крикове помагат на сервизите да повдигат колите бързо. Те струват много и обикновено могат да носят до три тона.

НОЖИЧЕН КРИК

Ножичен крик често се намира до допълнителната гума, която идва с колата. В сгънато състояние се побира лесно в малки пространства. Този тип крик използва ръчно завинтен винт, за да събере две противоположни страни на структура с форма на диамант. Това принуждава главата и стъпалото на крика да се раздалечат, давайки му повдигане. Можете да ги използвате за смяна на гуми. Въпреки това, никога не трябва да попадате под кола, само държана с ножичен крик.

КРИК БУТИЛКА

Наричана още крик за уиски, е популярна, защото може да се използва за много неща, като изравняване на къща и фиксиране на врата. Тялото на крика бутилки е здрав цилиндър с хидравлично рамо, което се разтяга вертикално, за да повдигне тежест, когато рамото се изпомпва. Те могат да бъдат много здрави, като най-здравите издържат до 20 тона, но за работа с автомобили два или три тона обикновено са достатъчни.

Как да използвате крик за автомобил?

Крик за кола е необходимо устройство за всеки собственик или шофьор на превозно средство. Разбирането как да работите правилно с крика за автомобил е от решаващо значение за вашата безопасност и запазването на вашия автомобил, независимо дали трябва да смените спукана гума, да извършвате рутинна поддръжка или да инспектирате долната част на автомобила си. Тук сме ви покрили с лесни стъпки за безопасно управление на крик за кола.

Паркирайте и обезопасете автомобила

Ако е възможно, паркирайте колата на равна повърхност или павирана повърхност, ако трябва да паркирате на наклон, паркирайте близо до бордюра и завъртете колелата навътре.
За да предотвратите случайно търкаляне на колелата, използвайте клинове, дървени блокове или тухли, за да блокирате колелата за спускане. Проверете задните колела, ако повдигнете предните и обратно.
Поставете автомобила на паркинг и натиснете аварийната спирачка. Ако автомобилът е с ръчна скоростна кутия, включете ръчната спирачка, докато превключвате на първа предавка.
Никога не използвайте автомобилен крик върху мръсотия или трева, когато сменяте гума или правите ремонт. За да сте сигурни, че крикът е сигурен, използвайте аксесоари за автоматичен крик, като стабилизиращи подложки, ако е необходимо сари.

Когато използвате крикове и стойки за крикове, уверете се, че теглото е подходящо за вашия автомобил. Препоръчително е да използвате инструменти с капацитет най-малко 50% от теглото на автомобила.

Проверете ръководството на производителя за правилното местоположение на крика. Поставете крика под рамката на автомобила. Повдигнете само този ъгъл на колата, ако трябва да повдигнете само едно колело. Изберете точка на крик близо до центъра на предното или задното окачване или рамката, ако трябва да повдигнете предната или задната част на автомобила. Поставете пръта в крика на ножицата и го завъртете, докато се свърже с точката на повдигане на автомобила.
Повдигнете колата до определения просвет или височина.

Как да избера правилния крик за автомобил си?

За да изберете правилния автомобилен крик за вашето превозно средство, трябва да имате предвид няколко фактора:

Капацитет на тегло: Уверете се, че избраният от вас крик има достатъчен капацитет на тегло за вашия автомобил. Можете да намерите капацитета на теглото в ръководството на производителя или като проверите брутното тегло на автомобила (GVWR) на вашия автомобил. Крикът трябва да може да повдига най-малко 75% от теглото на вашия автомобил.

Изберете правилния материал: Предлагат се три основни вида материали за автомобилни крикове: стомана, алуминий и хибрид. Стоманените крикове са по-тежки, но предлагат отлична издръжливост и по-бюджетен вариант. Алуминиевите крикове са по-леки и лесни, но са по-малко издръжливи и са на по-висока цена. Хибридните крикове съчетават стоманени и алуминиеви компоненти, целящи да осигурят баланс между тегло и издръжливост. Хибридните крикове предлагат по-леко общо тегло, като същевременно поддържат ниво на здравина и издръжливост.

Преносимост: Ако планирате да носите крика редовно в автомобила си, помислете за неговия размер, тегло и преносимост. Компактен и лек крик би бил по-удобен за съхранение и транспортиране.

Качество и надеждност: Търсете здрав, издръжлив крик, изработен от висококачествени материали. Проверете отзивите и оценките на клиентите, за да прецените надеждността и производителността на крика.

Заключение

Трябва редовно да почиствате своя крик, за да отстраните груби или агресивни замърсявания. По време на съхранение налягането трябва да бъде напълно освободено и крикът трябва да се съхранява в предвиденото (изправено) положение, за да се избегнат въздушни мехурчета в хидравличната система.

Citroën - фен сайт
Add a comment